Alles wat je moet weten over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Subsidie zonneboilersSubsidie zonneboilers? In juli 2008 werd bekend dat het huidige kabinet via de regeling duurzame warmte zo’n 62 miljoen euro uitgetrokken heeft voor subsidie op zonneboilers. Tot 2011 zouden hiermee zo’n 70.000 huishoudens voorzien kunnen worden van zonneboilers en warmtepompen. De nieuwe regeling gaat in per 1 september 2008 en is volgens minister van der Hoeven ‘een mooie stap’ naar een groter aantal duurzame huishoudens in ons land. De details van de subsidie op zonneboilers worden door het ministerie van Economische Zaken binnenkort gepubliceerd. Het is al wel duidelijk dat burgers en kleine bedrijven voor een subsidie van 200 euro per GigaJoule in aanmerking komen bij aanschaf van een zonneboiler. In de praktijk betekent dit dat u voor de meeste gangbare zonneboilers aanspraak kunt maken op een subsidie tussen de 600 en 1000 euro. De subsidie kan door zowel particulieren als woningbouwverenigingen aangevraagd worden voor bestaande woningen. De subsidie mag ook achteraf aangevraagd worden; dus heeft u al een zonneboiler, dan kunt u alsnog van de regeling gebruik maken! Het subsidiebedrag van 200 euro per GJ geldt voor zonneboilers met een collector-oppervlak tot de 6m2; voor grotere zonneboilers heeft u recht op 180 euro per GJ.

*Tip:

Benieuwd naar de exacte kostprijs van zonnepanelen? Vraag vrijblijvend in een keer offertes van lokale installateurs aan.

Hoe vraag ik subsidie aan?

De uitvoering van de subsidie is door het ministerie toevertrouwd aan het agentschap SenterNovem. Hier vindt u een aanvraagformulier, dat u al dan niet compleet in moet vullen (voor bestaande systemen moet het formulier compleet ingevuld worden). Na indienen van dit formulier, ontvangt u binnen 16 weken bericht over de beoordeling van uw aanvraag. Na aanschaf en installatie van uw systeem, dient u een vaststellingsformulier in te zenden. Hiermee geeft u aan dat het systeem daadwerkelijk geïnstalleerd is en dat u aanspraak wenst te maken op de voorlopige subsidie. Binnen (wederom, het duurt even) 16 weken ontvangt u definitief bericht en wordt de uiteindelijk vastgestelde subsidie op uw rekening gezet. Aanvraag voor de eerste ronde subsidies sluit op 31 augustus 2009. Zie ook: subsidie zonnepanelen.

Vrijblijvend advies?

Via Zonnepanelen-Info.nl kun je vrijblijvend in contact komen met diverse zonnepaneel installateurs in jouw regio. Niet alleen ontvang je dan vrijblijvend advies, je ontvangt ook vrijblijvend een prijsopgave. Het is mogelijk om zonnepanelen zelf te installeren, echter wil je dat deze minstens 25 jaar meegaan. Daarom kun je het werk overlaten aan een specialist. De prijzen lopen flink uiteen en is een goede vergelijking aan te raden. Volg het stappenplan hieronder en begin met besparen:

  1. Klik op de button hieronder en laat je gegevens achter
  2. Ontvang vrijblijvend tot 6 prijsopgaven in je mailbox van lokale installateurs
  3. Vergelijk op basis van prijs en kwaliteit (en de voorwaarden)
  4. Bespaar tot wel 30% op de kosten van een systeem

[button color=”#ffffff” background=”#f6911e” size=”large” href=”https://www.zonnepanelen-info.be/offerte/”]Vrijblijvend advies[/button]

Lees ook: gietvloer met vloerverwarming.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Blog

Biedt de opkomst van elektrische auto’s een nieuwe kans voor installateurs?

maart 27, 2024

De opkomst van elektrische auto’s is niet te stoppen. Met de wetenschap

Zonnepanelen werden door maar liefst 150.000 vlamingen geplaatst

februari 13, 2024

In dit artikel hebben we het over het opmerkelijke feit dat maar

Is het rendabel om zonnepanelen te nemen in 2024?

januari 15, 2024

Heb je je ooit afgevraagd of zonnepanelen nog steeds een rendabele investering