Zonnepanelen huren

zonnepanelen installateursZonnepanelen hoef je niet te kopen, je kunt ze ook huren! Hieronder hebben we de gemiddelde kostprijs voor een pakket zonnepanelen op een rij gezet. De huurprijs is sterk afhankelijk is van het bedrijf waar je de zonnepanelen van huurt. Het loont dus zeker om de verschillende verhuurbedrijven goed met elkaar te vergelijken!

*Tip:

Wil je serieus aan de slag met zonnepanelen op je dak? Vraag dan meerdere offertes aan.  Er is veel aanbod, dus prijs en kwaliteit vergelijken is echt slim!

Hulp nodig? Vul dan ons aanvraag-formulier in. Onze betrouwbare aanbieders nemen dan contact met je op.

Voordelen van huren

Zonnepanelen huren in plaats van kopen is natuurlijk een uitkomst als je niet zo’n groot budget hebt dat je in één keer een investering van duizenden euro’s kunt doen.  Het andere grote voordeel van huren is dat alles voor je wordt geregeld. Je hoeft je geen zorgen te maken over de montage van de zonnepanelen. En bij een verhuurder ben je er in principe van verzekerd dat ze gebruik maken van kwalitatief goede zonnepanelen met een aantrekkelijk rendement. Voor hen en voor jou.

Ook op het technische vlak heeft huren een groot voordeel. De omvormer, een vast onderdeel van ieder PV-(zonnepaneel)systeem, heeft een veel kortere levensduur dan de zonnepanelen zelf! Gemiddeld gaat een omvormer maximaal 12 jaar mee. De kosten voor vervanging liggen – afhankelijk van het aantal zonnepanelen – tussen de 650 en 1.550 euro.

Als je zonnepanelen huurt, zijn die vervangingskosten voor rekening van het verhuurbedrijf. En dus geen onverwachte extra kosten voor jou!

Nadelen van huren

Aan huren kleven ook een paar nadelen. Je zult nooit het rendement halen dat je als eigenaar zou krijgen, maar dat is logisch omdat de verhuurder ook kosten maakt.

Soms kan het onhandig zijn om aan een contract vast te zitten. Bijvoorbeeld als je plotseling moet verhuizen. Dan zal degene die het huis na jou gaat huren, moeten instemmen met de overname van de zonnepanelen. Als dat niet lukt, zit je aan je huurverplichting vast tot het eind van huurperiode.

In het geval van de verkoop van je eigen huis, kun je de investering van de zonnepanelen meerekenen in de vraagprijs.

De kosten

Hieronder vind je een overzicht van de kosten om zonnepanelen te huren. Je kunt het ongeveer dan ook zelf uitrekenen wat de kosten voor jou zullen zijn.

Aantal zonnepanelen Gemiddelde huurprijs
2 zonnepanelen Tussen 10 & 12,50 euro per maand
6 zonnepanelen Tussen 20 & 30 euro per maand
10 zonnepanelen Tussen 40 & 60 euro per maand

Langere terugverdientijd van 2 tot 4 jaar

Wanneer je zonnepanelen huurt, heb je een hogere maandelijkse kostprijs dan bij koop. En dat heeft natuurlijk invloed op de terugverdientijd. Gemiddeld moet je rekenen met een 2 jaar langere periode. Maar er zijn ook gevallen waarin het verschil in terugverdientijd tot bijna 4 jaar kan oplopen. Dat neemt niet weg dat ook zonnepanelen huren nog steeds zeer rendabel kan zijn, vooral op lange termijn.

Kan ik met een huurwoning ook in zonnepanelen investeren?

Ook als huurder van een huis kun je zonnepanelen huren! Daar hoef je geen eigenaar voor te zijn. Je kunt natuurlijk eerst aan de verhuurder van je woning vragen of ze willen investeren in zonnepanelen. Zij kunnen dat verrekenen in een hogere huurprijs.

Maar je kunt ook zelf actie ondernemen. Bij een zonnepaneel verhuurbedrijf kun je een contract afsluiten dat gelijk loopt met de huurovereenkomst. Heb je bijvoorbeeld een huurcontract met een looptijd van 3 jaar? In dat geval kan je er voor kiezen om ook de huur van de zonnepanelen voor die 3 jaar vast te leggen.

Zorgen voor je eigen energie, wil wil dat nu niet!

Snel doorklikken naar:

Gratis offertes in je mailbox?

Zonnepanelen kopen? Vergelijk offertes! Krijg beter inzicht in de prijzen en de mogelijkheden. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier, en ontvang vrijblijvend offertes in je mailbox.