Alles wat je moet weten over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Goed nieuws voor iedereen die overweegt om zijn woning te verduurzamen! Sinds 1 april 2022 is het tijdelijk verlaagde btw-tarief van kracht voor de levering met plaatsing van fotovoltaïsche zonnepanelen, thermische zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen in woningen, met een leeftijd van minder dan 10 jaar. Dit betekent dat je kunt profiteren van een verlaagd btw-tarief van slechts 6% in plaats van de gebruikelijke 21%. Deze regeling geldt tot en met 31 december 2023 en biedt een geweldige kans om je huis milieuvriendelijker te maken en tegelijkertijd te besparen op je investering.

Waarom is verduurzaming zo belangrijk?

Het verlagen van de CO2-uitstoot en het verlagen van onze energierekening zijn belangrijke kwesties. Het klimaat verandert, de temperatuur stijgt en de gevolgen van klimaatverandering worden steeds duidelijker. Het is van cruciaal belang dat we stappen ondernemen om de opwarming van de aarde te beperken en onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. Door je huis te verduurzamen met zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen kun je een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van je CO2-uitstoot.

Maar verduurzaming heeft niet alleen voordelen voor het milieu. Het heeft ook voordelen voor jou als huiseigenaar. Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten overwegen om gebruik te maken van het verlaagde btw-tarief voor zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen:

  • Lagere energiekosten: Zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen helpen je om je eigen duurzame energie op te wekken. Hierdoor kun je je energierekening verlagen en bespaar je op de lange termijn aanzienlijk op je energiekosten.
  • Financiële voordelen: Het verlaagde btw-tarief van 6% betekent dat je minder betaalt voor de aanschaf en installatie van deze duurzame systemen. Dit maakt de investering aantrekkelijker en het terugverdienen van de kosten sneller.
  • Stijging van de woningwaarde: Het verduurzamen van je woning met zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen kan de waarde van je huis verhogen. Potentiële kopers zijn vaak bereid meer te betalen voor een energiezuinige woning.
  • Comfort en onafhankelijkheid: Warmtepompen zorgen voor efficiënte verwarming en koeling, terwijl zonneboilers je voorzien van warm water op een duurzame manier. Deze systemen verhogen het comfort in je huis en verminderen je afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.
  • Bijdrage aan een duurzamere toekomst: Door te kiezen voor zonne-energie en warmtepompen draag je bij aan de transitie naar een duurzame energievoorziening. Dit is van groot belang om klimaatverandering tegen te gaan en de toekomst van onze planeet veilig te stellen.

Wat moet je doen om te profiteren van het verlaagde btw-tarief?

Het profiteren van het verlaagde btw-tarief voor zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen is eenvoudig. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

  • Kies je duurzame systeem: Beslis welk duurzaam systeem het beste past bij jouw behoeften en budget. Zonnepanelen wekken elektriciteit op, terwijl zonneboilers en warmtepompen zorgen voor warm water en verwarming/koeling.
  • Selecteer een gecertificeerde installateur: Zorg ervoor dat je samenwerkt met een erkende en gecertificeerde installateur voor de aankoop en installatie van je duurzame systeem.
  • Vraag offertes aan: Vergelijk offertes van verschillende installateurs om de beste prijs en service te vinden. Zorg ervoor dat de offerte de prijs inclusief 6% btw vermeldt.
  • Profiteer van het verlaagde btw-tarief: Laat de installateur het duurzame systeem plaatsen en betaal slechts 6% btw over de totale kosten.

Vergelijk offertes voor de beste deal

Voordat je besluit welke installateur je kiest voor de aanschaf en installatie van je zonnepanelen, zonneboiler of warmtepomp, is het slim om meerdere offertes te vergelijken. Dit kan je helpen om de beste deal te vinden en ervoor te zorgen dat je de hoogste kwaliteit krijgt voor je investering. Bij het vergelijken van offertes moet je niet alleen kijken naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit van de aangeboden systemen en de ervaring van de installateurs. Zo kun je er zeker van zijn dat je duurzame systeem optimaal presteert en dat je er vele jaren plezier van zult hebben.

Dus, waar wacht je nog op? Maak gebruik van het verlaagde btw-tarief en verduurzaam je woning met zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen. Niet alleen help je het milieu, maar je plukt ook de vruchten van lagere energiekosten en een stijgende woningwaarde. Vergelijk offertes, maak een weloverwogen beslissing en draag bij aan een duurzamere toekomst. Samen kunnen we het verschil maken!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Blog

Biedt de opkomst van elektrische auto’s een nieuwe kans voor installateurs?

maart 27, 2024

De opkomst van elektrische auto’s is niet te stoppen. Met de wetenschap

Zonnepanelen werden door maar liefst 150.000 vlamingen geplaatst

februari 13, 2024

In dit artikel hebben we het over het opmerkelijke feit dat maar

Is het rendabel om zonnepanelen te nemen in 2024?

januari 15, 2024

Heb je je ooit afgevraagd of zonnepanelen nog steeds een rendabele investering