Alles wat je moet weten over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het aantal zonnepanelen leveranciers in België is bijna niet meer bij te houden. Op zoek naar de beste zonnepanelen leveranciers in België? In dit artikel van je een overzicht van de top 5 populairste leveranciers van zonnepanelen. Deze bedrijven hun diensten zijn erg uitgebreid en bieden de nodige kwaliteit.

Let wel op: deze top 5 is slechts een indicatie en is zeker niet in elke situatie het geval. Het kan nog altijd zo zijn dat een ander bedrijf beter aan jouw behoeften, noden en wensen voldoet. Daarom is het ten zeerste aangeraden meerdere offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven. Via deze link vraag je gratis, vrijblijvend en snel verschillende offertes aan bij diverse leveranciers.

Top 5 leveranciers van zonnepanelen

Volgende rangschikking gaat van 1 naar 5, met 1 als ‘winnaar’. Het bedrijf bovenaan wordt dus als het beste beschouwd.

1. Energea Solutions

De koploper in onze lijst is Energea Solutions. Ze noemen zichzelf ‘jouw partner in energie’ en focussen zich niet enkel op zonnepanelen. Ze leveren hernieuwbare energie aan hoge kwaliteit en werken enkel en alleen met topmerken. Ze leverden al meer dan 25.000 zonnepanelen.

Hun uiteindelijke doel is absolute klanttevredenheid, dit proberen ze te bereiken door kwalitatief werk te leveren en een uitmuntende klantenservice. De installateurs zijn allemaal erkend, gecertificeerd en ervaren.

Je kan bij Energea Solutions ook terecht voor thuisbatterijen, warmtepompen, dakwerken, airco’s en elektrische laadpalen.

2. IQ Solar

IQ Solar is een vrij jong bedrijf. Ze zijn gespecialiseerd in het plaatsen van zonnepanelen. Daarnaast plaatsen ze ook thuisbatterijen en laadpalen. Ze willen graag heel belangrijk zijn in de shift naar duurzame energie. Om die shift te maken geloven zij heel erg in zonne-energie.

Hun kernwaarden zijn duurzaamheid, vertrouwen, respect en innovatie. Een hint naar een goed klantencontact. Ook streven ze ernaar met de meest recente producten te werken, om zo innovatief te kunnen zijn en een voorsprong op de rest te nemen.

3. Energyking

Energyking is een installateur van zonnepanelen, airco, warmtepompen, thuisbatterije, laadpalen en ventilatiesystemen. Met hun talrijke ervaring van meer dan 10 jaar zijn ze de koning van energie. Wat opvalt is hun erg korte gemiddelde terugverdientijd van 6,5 jaar. Dit maakt zonnepanelen goed voor de wereld én je portemonnee.

Hun missie was om zoveel mogelijk mensen van betaalbare, hernieuwbare en onuitputbare energie te voorzien. De wereld beter achterlaten dan wanneer ze die in handen kregen, dit door technologische vooruitgang.

Ze pakken uit met een volledige begeleiding en hun kwalitatieve controles. Hierdoor wordt de kwaliteit van diensten gewaarborgd.

4. Solarroof

Kwalitatieve dinesten met een uitstekende serivce: dat is waar Solarroof voor staat. Ze hebben al 13 jaar ervaring in het vak en bieden naast zonnepanelen ook omvormers, thuisbatterijen en laadpalen aan.

Ze werken uitsluitend met zonnepanelen van Sunpower. Deze panelen staan bekend als uitermate kwalitatief. Wat deze panelen is hun garantie: wanneer je kiest voor zonnepanelen van Sunpower krijg je maar liefst 40 jaar garantie. Prijzen proberen ze te drukken door in groep aan te kopen.

Al hun installateurs zijn erkend en zijn in het bezit van het ESCERT-certificaat. Zo hebben de vaklui heel wat kennis van zaken, om je zo de beste service te kunnen garanderen. Lt.

5. Solarit

De afsluiter van de top 5 is met recht en rede Solarit geworden. Dit bedrijf installeert zonnepanelen voor particulieren en bedrijven. Ook zijn ze gespecialiseerd in hybride omvormers en thuisbatterijen.

Solvarit heeft zich specifiek toegelicht op één type zonnepanelen. Ze verkopen, installeren en repareren alleen nog maar monokristallijne zonnepanelen. Dit maakt dat ze de kwaliteit erg hoog kunnen houden. Het is ook geen toeval dat monokristallijne panelen kwalitatief gezien bij de beteren behoren. De merken die ze gebruiken zijn Jinko en Bauer. Ze bieden 25 tot 30 jaar garantie aan.

Hun prijzen zijn schappelijk: voor 10 zonnepanelen leg je zo’n 5.500 euro neer. Een prijs die voor panelen van monokristallijn onder het gemiddelde ligt. Daarbij garanderen ze een snelle installatie: na bestelling liggen de zonnepanelen binnen 6 weken op je dak. Zo kan je snel genieten van zonne-energie.

Zonnepanelen vergelijken

Natuurlijk heeft niet elk huidhouden dezelfde behoeftes. Hoe kan je zelf bepalen welke zonnepanelen het meest geschikt voor jouw woning zijn? Onderstaande tips zetten je goed op weg:

  • Check de garantie die de zonnepaneleninstallateur. Dit is bij elke leverancier anders. Let zowel op de productgarantie als de vermogensgarantie.
  • Rendement zonnepanelen. Zonnepanelen installaties zijn niet allemaal hetzelfde, dus hebben ze ook een verschillend rendement. Controleer welke zonnepanelen het meeste rendement halen en wat voor jou op vlak van prijs-kwaliteit de beste optie is.
  • Verifieer de capaciteit en tolerantie van de zonnepanelen. Dit wordt uitgedrukt in Wp. Zonnepanelen van kwaliteit hebben nooit een negatieve tolerantiewaarde.
  • Hoe goed kunnen je zonnepanelen tegen hoge temperaturen? Zonnepanelen verliezen rendement bij warm weer. Net in de zomer kan je het meest uit je panelen halen. Het ene paneel verliest meer dan het ander, dus is het rendementsverlies bij hoge temperaturen zeker iets om na te kijken. Dit wordt uitgedrukt in % per Pmax.

Beste leveranciers van zonnepanelen bij jou thuis

Interesse in zonnepanelen plaatsen? Vind de best mogelijke oplossing om zonnepanelen op je dak te plaatsen door meerdere offertes aan te vragen. Via deze link vraag je makkelijk, gratis en vrijblijvend meerdere prijsvoorstellen aan bij verschillende erkende installateurs.

Zo kan je meerdere professionals vergelijken en de beste keuze maken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Blog

Biedt de opkomst van elektrische auto’s een nieuwe kans voor installateurs?

maart 27, 2024

De opkomst van elektrische auto’s is niet te stoppen. Met de wetenschap

Zonnepanelen werden door maar liefst 150.000 vlamingen geplaatst

februari 13, 2024

In dit artikel hebben we het over het opmerkelijke feit dat maar

Is het rendabel om zonnepanelen te nemen in 2024?

januari 15, 2024

Heb je je ooit afgevraagd of zonnepanelen nog steeds een rendabele investering