Alles wat je moet weten over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De woningcorporatie Actium heeft goede voornemens voor 2016. De woningstichting die actief is tussen Zuidoost Friesland en Drenthe heeft te kennen gegeven dat ze het aankomende jaar maar liefst 5,7 miljoen euro willen investeren in het plaatsen van extra zonnepanelen op huurwoningen. Dit is niet voor het eerst dat Actium zoveel zonnepanelen plaatst. Al in 2014 en 2015 werden er zeker 1600 woningen voorzien van zonnepanelen.

Verbetering van huurwoningen
Actium is een woningstichting die in het noorden van het land huurwoningen beheerd. Deze woningcorporatie heeft zichzelf het doel gegeven om de energieprestatie van de huurwoningen die onder hun beheer vallen te verbeteren. Het plan is om in het jaar 2020 alle huurwoningen van Actium gemiddeld van een energielabel B te kunnen voorzien. Zo is de stichting nu al begonnen met het extra isoleren van woningen en het plaatsen van isolatieglas. De woningen die daarmee nog niet op energielabel B uitkomen krijgen daarbij ook nog zonnepanelen.

Woonlasten verlagen
In 2016 is Actium van plan om zo’n 5,7 miljoen euro te investeren in het plaatsen van zonnepanelen. Naar schatting worden 1287 woningen voorzien van de energiezuinige maatregel. In totaal verwacht de woningcorporatie 6,3 miljoen euro uit te geven aan de verbeteringen van de huurwoningen. Hierbij zijn de extra isolatie en dubbele beglazing ook meegerekend. Wie denkt dat de bewoners hier aan mee moeten betalen heeft het mis. Actium zal de investering niet doorberekenen in de huurprijzen, dus de bewoners zullen hiervan alleen maar voordeel van ondervinden. De woonlasten zullen hiermee maandelijks flink worden verlaagd.

Tevreden huurders
Waarom Actium zoveel investeert? Omdat naar eigen zeggen het wooncomfort van de huurders heel belangrijk voor hen is. Uiteraard zijn ze bij Actium ook zeer begaan met het milieu en willen hun steentje bijdragen aan een beter milieu. Actium heeft samen met 7 andere woningcorporaties een zogenaamd energieconvenant ondertekend. Hierin staat dat ze zich in zullen zetten voor bewust omgaan met grondstoffen, energiekwaliteit van woningen in kaart brengen en zo mogelijk verbeteren en de bewoners helpen bij de bewustwording van energiezuinig wonen.

Hoge waardering
Het plaatsen van de extra zonnepanelen zal de woningstichting geen windeieren leggen. De investering zal zich snel terugverdienen. Begin dit jaar heeft de stichting zeer hoge cijfers behaald voor de maatschappelijke prestaties. Vooral in de categorie betaalbaarheid en duurzaamheid scoort Actium zeer goed. Het gemiddelde cijfer voor Actium was een 8, wat landelijk gezien heel hoog is.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *