Alles wat je moet weten over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Steeds meer mensen kopen zonnepanelen omdat de huidige panelen als betrouwbaar en duurzaam worden gezien. Toch is er veel te verbeteren op het gebied van rendement. De oplossing is een uniek concept; elektriciteit opwekken met regenwater.

Inhoud van dit artikel

Regenwater

Regenwater bestaat niet puur uit water, maar het bevat zout dat uit positieve en negatieve ionen kan worden gesplitst. Een onderzoeksteam van de Ocean Universiteit in China denkt energie op te kunnen wekken middels een chemische reactie. Technisch gezien willen ze door middel van grafene panelen, de positief  (incl. sodium, calcium en ammonium) geladen ionen in regen scheiden en omzetten in elektriciteit.

Resultaat

Eerdere tests (met zout water) hebben laten zien dat de panelen honderden microvolts kunnen genereren. Een respectabele 6.53% zonnepanelen-tot-elektricietit conversieratio is bereikt. De onderzoekers gebruikten goedkope dunne-film zonnepanelen. Daarop werd er een grafeen laag geplaatst. Het resultaat is dat deze zonne-regenpanelen elektriciteit kunnen opwekken in de regen en zon, ideaal voor Nederland dus!

De toekomst

Het experiment is nog steeds in de ‘bewijsfase’, dus er is nog werk aan de winkel. Maar de onderzoekers hopen dat zij een grote verandering kunnen brengen door deze techniek. Het gepubliceerde onderzoek kun je hier vinden: wiley.com.

One thought on “Elektriciteit opwekken met regenwater? Graphene zonnepanelen”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Blog

Biedt de opkomst van elektrische auto’s een nieuwe kans voor installateurs?

maart 27, 2024

De opkomst van elektrische auto’s is niet te stoppen. Met de wetenschap

Zonnepanelen werden door maar liefst 150.000 vlamingen geplaatst

februari 13, 2024

In dit artikel hebben we het over het opmerkelijke feit dat maar

Is het rendabel om zonnepanelen te nemen in 2024?

januari 15, 2024

Heb je je ooit afgevraagd of zonnepanelen nog steeds een rendabele investering