Alles wat je moet weten over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als je zonnepanelen en een digitale meter hebt, dan kan je sinds middernacht geen gebruik meer maken van de terugdraaiende teller. Het arrest van Het Grondwettelijke Hof die het Vlaamse principe van de terugdraaiende teller heeft vernietigt, staat net gepubliceerd in het Staatsblad.

Vanaf vandaag vervalt voor de eigenaren van zonnepanelen met een digitale meter het systeem van de terugdraaiende teller. Dit werd al in januari bekend gemaakt, maar vandaag heeft het Grondwettelijk Hof bekendgemaakt dat de compensatieregeling wordt geschrapt.

Het netbeheer Fluvius heeft om middernacht alle digitale meterstanden opgenomen en gaat dit nu doorsturen naar de stroomleveranciers. Voor degene met zonnepanelen en digitale meter zullen binnenkort een afrekening krijgen. Ook de eventuele overschotten verdwijnen omdat dus de digitale meters op nul worden gezet.

Verkopen van stroom

Voor degene die zonnepanelen en een digitale meter hebben, kunnen contact opnemen met hun energieleverancier. Je kan namelijk nu je geld krijgen voor het geproduceerde elektriciteit van zonnepanelen. Heb je een digitale meter? Dan valt waarschijnlijk ook het porsumententarief en hoef je dus niet meer te betalen omdat je stroom op het net zet.

Als je een analoge teller hebt dan veranderd er niks. Dit zal pas gebeuren als je je oude meter gaat vervangen voor een digitale meter en ook kan je nog tot begin 2025 aan het netbeheer Fluvius aangeven dat je geen digitale meter wil.

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Blog

Biedt de opkomst van elektrische auto’s een nieuwe kans voor installateurs?

maart 27, 2024

De opkomst van elektrische auto’s is niet te stoppen. Met de wetenschap

Zonnepanelen werden door maar liefst 150.000 vlamingen geplaatst

februari 13, 2024

In dit artikel hebben we het over het opmerkelijke feit dat maar

Is het rendabel om zonnepanelen te nemen in 2024?

januari 15, 2024

Heb je je ooit afgevraagd of zonnepanelen nog steeds een rendabele investering