Alles wat je moet weten over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Zonnepanelen grote inkoopZonnepanelen grote inkoop? Steeds meer mensen gaan over tot de aanschaf van zonnepanelen. Dat is natuurlijk een behoorlijk grote stap. Er gaat veel tijd zitten in het vergelijken van prijzen van leveranciers en daarnaast is het maar te hopen dat de leverancier zijn afspraken ook echt zal gaan nakomen. Wanneer jij in die situatie zit is het verstandiger om in te kopen via een grote inkoop.

*Tip:

Benieuwd naar de exacte kostprijs van zonnepanelen? Vraag vrijblijvend in een keer offertes van lokale installateurs aan.

Zoek het niet te ver

Zonnepanelen via een grote inkoop organisatie kopen is over het algemeen goedkoper dan inkopen op eigen houtje. Het is dan ook goed om niet te ver te zoeken wanneer je zonnepanelen in een grote inkoop gaat afnemen. We hebben een aantal collectieven voor je toegelicht.

Een zonnepanelenpark

Steeds meer gemeenten gaan over tot de aanleg van een zonnepanelenpark. Jij kan een aantal zonnepanelen in dat park afnemen, en de energie die ermee wordt opgewekt krijg jij thuis. Op die manier heb je zonne-energie zonder dat je zonnepanelen op je dak hoeft te hebben. Ideaal als je in een huurwoning of in een appartement woon. Deze oplossing is uiteraard niet in elke gemeente mogelijk. Kijk vooraf eerst of jouw gemeente een dergelijk project heeft.

Inkopen via Eigen Huis

Ben je woningbezitter dan is het altijd mogelijk om je zonnepanelen via vereniging Eigen Huis te kopen. Op die manier maak je niet alleen gebruik van een leverancier maar ook van een belangenvereniging. Er is een samenwerking aangegaan met een inkoopverband waardoor jij met je zonnepanelen altijd veilig zit. Aansluiten bij een dergelijke groep zal je een collectiviteitsvoordeel opleveren. Daarnaast heb je garantie op je zonnepanelen dat jouw belangen als consument goed gewaarborgd zijn.

Inkopen via United Consumers

United Consumers is een partij die op meerdere gebieden producten groot inkoopt. Je kan energie bij ze afnemen maar denk bijvoorbeeld ook aan een verzekeringsproduct. Op die manier heb jij altijd, of je nu een koopwoning of een huurwoning hebt, het goedkoopste product. United Consumers richt zich vooral op de prijs van een product maar daarbij verliest men de dienstverlening niet uit het oog. Wanneer er een probleem ontstaat tussen jou en een leverancier zal men bij deze organisatie voor jouw belangen opkomen. Men heeft geen vaste leverancier. Eens per jaar of eens per paar jaar kijkt men waar het voordeligste kan worden ingekocht. Zo houd je bij deze organisatie vooral de hand op de knip.

Inkopen via een inwonersinitiatief

In veel gemeenten is er sprake van inwonerscollectieven. Een groep inwoners van een gemeente start een samenwerking waarin men een leverancier van zonnepanelen selecteert. Daarbij wordt er gekeken naar de prijs en de kwaliteit. Er zijn een aantal informatieavonden en daaropvolgend wordt er een bestelling bij een leverancier gedaan. Op deze manier worden er meerdere zonnepanelen afgenomen. Er is een periode waarbinnen jij je kan aanmelden bij een dergelijk inwonersinitiatief. Een leverancier die via een inwonersinitiatief is ingehuurd gaat doorgaans vanaf een bepaald aantal zonnepanelen die zijn ingekocht aan de slag.

De prijzen van zonnepanelen groot inkopen

De prijzen van zonnepanelen via een collectieve inkoop zijn lastig aan te geven. Wehebben de prijzen van zonnepanelen voor je op een rij gezet zodat je een indicatie hebt van het bedrag wat jij kwijt zal zijn.

Wat voor model zonnepanelen schaf je aan Vermogen uitgedrukt in Wp Wat zit er bij de prijs in Prijs vanaf
Zonnepanelen van polykristallijn silicium Tot 300 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer, installatie en onderhoud 8000 euro eenmalig plus jaarlijks extra onderhoudsabonnement
Zonnepanelen van monokristallijn silicium, all black Tot 400 Wp 10 zonnepanelen met een omvormer, installatie en onderhoud 10000 euro eenmalig plus jaarlijks extra onderhoudsabonnement

 

Zaken die de keuze voor grote inkoop bepalen

Welke keuze je maakt bij een grote inkoop hangt af van een aantal factoren. We hebben ze voor je op een rij gezet:

  • Wat voor woning heb je. Daarmee bedoelen we in eerste instantie of je een eigen woning of een huurwoning hebt. Heb je een koopwoning dan ga je uiteraard over tot de aanschaf van zonnepanelen voor op je dak. Dat houdt in dat je panelen aanschaft die ook daadwerkelijk op jouw dak worden geplaatst. Heb je een huurwoning en levert jouw verhuurder geen zonnepanelen, dan neem je de stroom af van zonnepanelen die in een speciaal veld staan opgesteld. Zo heb je wel de stroom maar geen fysieke panelen op je dak.
  • Wat voor type woning heb je. Hiermee bedoelen we het model van je woning. Heb je een eengezinswoning met een eigen dak dan is het gemakkelijk om zonnepanelen te laten plaatsen op je dak. Heb je echter een appartement of een etagewoning dan zal je via de Vereniging van Eigenaren moeten informeren of je zonnepanelen kan nemen en wat hun voorwaarden zijn. Ook hier wordt vaak in een collectief ingekocht.
  • Wil je er definitief aan vast zitten. Wanneer je zonnepanelen afneemt die ook echt op je dak worden geplaatst zit je er doorgaans definitief aan vast. Je koopt ze en je hebt er daarna onbeperkt het gebruik van. Wil jij niet vast zitten aan de aanschaf van zonnepanelen dan neem je ze op basis van een bepaalde periode af. Dat kan bijvoorbeeld met een huurinstallatie maar je kan de zonnepanelen ook vanaf een veld afnemen. Door op maat in te kopen heb jij zonnepanelen zoals jij dat wil.

Besparen op zonnepanelen met grote inkoop

Wil jij via een groot geheel je zonnepanelen inkopen dan doe je dat het handigste door eerst offertes op te vragen. Met onderstaande button ontvang jij gelijk meerdere offertes die je met elkaar kan vergelijken. Zo kom jij tot de laagste prijs voor de beste kwaliteit.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Blog

Biedt de opkomst van elektrische auto’s een nieuwe kans voor installateurs?

maart 27, 2024

De opkomst van elektrische auto’s is niet te stoppen. Met de wetenschap

Zonnepanelen werden door maar liefst 150.000 vlamingen geplaatst

februari 13, 2024

In dit artikel hebben we het over het opmerkelijke feit dat maar

Is het rendabel om zonnepanelen te nemen in 2024?

januari 15, 2024

Heb je je ooit afgevraagd of zonnepanelen nog steeds een rendabele investering