Alles wat je moet weten over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Zonnepanelen delenZonnepanelen delen? In Nederland zijn we druk bezig om het verbruik van fossiele brandstoffen zoveel mogelijk te verminderen en hiervoor in de plaats groene stroom en gas te gaan gebruiken. Fossiele brandstoffen zijn niet onuitputtelijk en bij het opwekken ervan komt veel CO2 vrij. Dit is niet het geval als er zonnepanelen worden gebruikt, bijvoorbeeld. Het is daarom belangrijk dat we samen de CO2 uitstoot van Nederland verlagen. De regering draagt hieraan bij door de ontwikkeling en het onderzoek naar groene energie te steunen, maar niet iedereen kan zomaar zonnepanelen aanschaffen. De investering is hoog en niet ieder dak is geschikt voor zonnepanelen. Via zonnepanelen delen kun je dan toch zonnepanelen bezitten, alleen staan deze ergens anders.

*Tip:

Benieuwd naar de exacte kostprijs van zonnepanelen? Vraag vrijblijvend in een keer offertes van lokale installateurs aan.

Wat is zonnepanelen delen?

Zonnepanelen delen is een initiatief waarmee mensen die zelf geen zonnepanelen aan kunnen schaffen de energie krijgen van een zonnepaneel op een ander dak of in een andere weide. Je koopt voor €25 een zonnedeel en dit is een soort aandeel in een zonnepark. Jij krijgt dan een gedeelte van de zonne-energie die in dat park wordt opgewekt en het rendement wordt afgetrokken van je energierekening. Zonnedelen is vergelijkbaar met een crowdfunding project waarbij iedereen die erin investeert een stukje zonnepark bezit. Hoe groter het stukje dat je huurt, hoe meer zonne-energie je krijgt. Aan het einde van het project krijg je de investering die je hebt gemaakt weer terug. Dat is dus een zeer duurzame manier van besparen. Als je meedoet aan zonnepanelen delen dan krijg je toegang tot een app waarmee je het rendement van jouw deel van het zonnepark te allen tijde in kunt zien.

 

De voor- en nadelen van zonnepanelen delen

Als jij nog twijfelt aan het al dan niet deelnemen aan zonnepanelen delen, dan kun je misschien een beslissing maken door de onderstaande voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen.

  • Met zonnepanelen delen kun jij ook als je woning of situatie ongeschikt is voor zonnepanelen, zonne-energie opwekken.
  • Voor een kleine bijdrage kun je al meedoen aan zonnepanelen delen en je hoeft dus geen grote investering te doen zoals bij de aanschaf van een zonnepanelen systeem wel het geval is.
  • Je hebt altijd inzicht in de opbrengst van jouw stukje zonnepark en het rendement wordt jaarlijks van je energierekening afgeschreven.
  • Aan het einde van het project krijg je je investering weer terug, wat dus betekent dat alle stroom die je hebt ontvangen voor jou pure besparingen zijn geweest.

 

  • De keuze wat betreft energieleveranciers en zonneparken is nog wat beperkt.
  • Er moeten wel voldoende geïnteresseerden zijn in het project waar jij geld voor hebt neergelegd, anders kan het zijn dat het project wordt gecanceld.

 

Vergelijk offertes

Via onze vergelijkingstool kun je offertes opvragen bij betrouwbare leveranciers van zonnepanelen. Daarmee kun je zien of het voor jou beter is om zelf zonnepanelen aan te schaffen of dat je hier het beste via zonnedelen in kunt investeren. De offertes die je opvraagt zijn gratis en vrijblijvend en kunnen je helpen bij het maken van de juiste beslissing.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Blog

Biedt de opkomst van elektrische auto’s een nieuwe kans voor installateurs?

maart 27, 2024

De opkomst van elektrische auto’s is niet te stoppen. Met de wetenschap

Zonnepanelen werden door maar liefst 150.000 vlamingen geplaatst

februari 13, 2024

In dit artikel hebben we het over het opmerkelijke feit dat maar

Is het rendabel om zonnepanelen te nemen in 2024?

januari 15, 2024

Heb je je ooit afgevraagd of zonnepanelen nog steeds een rendabele investering