Zonnepanelen accu

Zonnepanelen accuZonnepanelen op accu, veel mensen weten nog niet dat het bestaat, maar het is heel ideaal. Als je namelijk een tuinhuis, een strandhuis, een camper of een boot hebt kun je toch zonnepanelen gebruiken. Je kunt jezelf voorzien van stroom en alle gemakken die dit met zich meebrengt als je de zonnepanelen accu hebt. Met een kleine opstelling kun je je koelkast en tv voorzien van zonne-energie. Het kan zijn dat je tijdelijk geen energie kunt gebruiken via het vaste net, bijvoorbeeld als je aan het varen bent. Dan is een zonnepaneel op accu de ideale oplossing, maar ook wanneer je geld wilt besparen en wanneer je aan het milieu denkt. Een zonnepanelensysteem maakt geen vervelend geluid. Alle systemen zijn vrijwel geluidloos. Je kunt zelf een zonnepanelensysteem samenstellen. Daarbij moet je wel met een aantal factoren rekening houden. Om te beginnen moet je weten hoeveel watt er nodig is voor het systeem dat je wilt hebben. Daarvoor kun je het beste een lijst maken met apparaten welke je van stroom wilt voorzien met de zonnepanelen. Bij ieder apparaat schrijf je dan het aantal Watt, dat verbruikt wordt, op en dit doe je maal het aantal uur dat het apparaat per 24 uur aan staat. Dan tel je alles bij elkaar op en dan weet je hoeveel Watt uur het systeem per dag moet leveren.

Factoren zonnepanelen accu berekenen

Voordat je de zonnepanelen op accu kunt samenstellen, dien je ook te weten welke accu je nodig hebt. Meestal wordt er een accu van 12 volt gebruikt en dan kun je twee zonnepanelen daar op aansluiten. Dan moet je ook nog denken aan de laadregelaar. Het aantal benodigde zonnepanelen moet ook worden bepaald. Daarbij is het belangrijk om te weten dat de opbrengst van de zonnepanelen wordt aangegeven in Wattpiek (Wp). Daarmee wordt aangegeven wat een zonnepaneel kan leveren onder de beste omstandigheden. Je neemt het aantal benodigde wattuur per dag / aantal volle zonuren per dag = totaal aantal Wp van de zonnepanelen. Als laatste moet je nog kijken naar de bekabeling en de connectoren. Als je al deze gegevens op hebt gezocht kun je berekenen wat het je gaat kosten en wat het je aan voordelen op gaat leveren. De zonnepanelen accu zal je in veel situaties erg veel voordelen bieden. Zonnepanelen op accu ideaal voor stroom op ‘moeilijke’ plekken.

Gratis offertes in je mailbox?

Zonnepanelen kopen? Vergelijk offertes! Krijg beter inzicht in de prijzen en de mogelijkheden. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier, en ontvang vrijblijvend offertes in je mailbox.