Alles wat je moet weten over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Top 5 producten op zonne-energieTop 5 producten op zonne-energie? Zonnepanelen zijn vanwege hun prijskaartje en vereisten aan het dak niet voor iedereen weggelegd. Maar ook voor hen die niet aan de zonnepanelen kunnen of willen, zijn er diverse opties om de zon tóch aan te wenden als gratis energieproducent. De hieronder besproken top 5 bestaat uit eenvoudige, betaalbare apparaten die elk op een unieke wijze gebruik maken van de zon als energiebron. Elk van de apparaten staat garant voor energiebesparing en een zo milieuvriendelijk mogelijk karakter van uw woning.

*Tip:

Benieuwd naar de exacte kostprijs van zonnepanelen? Vraag vrijblijvend in een keer offertes van lokale installateurs aan.

1: Mollenverdrijver

Als uw gazon langzamerhand verandert in een maanlandschap, is het misschien tijd actie te ondernemen. Mensen die een milieu- en diervriendelijke manier zoeken om mollen uit hun tuin te verjagen, kunnen tegenwoordig een mollenverdrijver op zonne-energie aanschaffen. Het apparaat, dat u in de grond moet steken, produceert een geluid dat voor mensen onhoorbaar is. Dit geluid is in combinatie met de bijbehorende trillingen voor mollen echter ondraaglijk; zij zullen uw tuin snel verlaten. De actieradius van het apparaat is zo’n 700 vierkante meter.

2: Huisnummerverlichting

Met name in dunbevolkte gebieden en op bedrijventerreinen kan het buitengewoon nuttig zijn om het huisnummer duidelijk verlicht zichtbaar te hebben. Dit hoeft tegenwoordig dankzij de fotovoltaïsche technologie geen energie meer te kosten. Deze solar huisnummerverlichting heeft een ingebouwd zonnepaneeltje, dat overdag zonne-energie verzamelt in een accu. De verlichting gaat in het donker vanzelf branden, waardoor u uw zichtbaarheid 100% duurzaam verhoogt.

3: Tuinverlichting

Een goede tuin is niet af zonder sfeerverhogende tuinverlichting. Het is echter nogal een gedoe om al die bedrading aan te leggen en er vervolgens na een jaar achter te komen dat één en ander beschadigd is en alweer aan vervanging toe is. Daarnaast kan niet-essentiële tuinverlichting ook nog eens een de energiekosten flink drukken. Maar u raadt het al; ook hier laat de zon zich van zijn beste kant zien. Tegenwoordig bestaat er namelijk een breed scala aan tuin- en vijververlichting die zichzelf overdag middels een ingebouwd zonnepaneel oplaadt. 100% milieuvriendelijk en zonder extra energiekosten dus.

4: Batterijlader voor kleine elektronica

Deze SL-1 batterijlader op zonne-energie maakt van de zon gebruik om uw batterijen kosteloos en duurzaam van een nieuwe lading te voorzien. Er worden naast de mini-USB adapter stekkers meegeleverd voor mobiele telefoons van Sony Ericsson, Motorola, Samsung, Nokia en Siemens. De laadstroom wordt via een accu geleid, wat inhoudt dat u de lader zelf ook kunt opladen, om de stroom later te kunnen aftappen. Het vermogen van de zonnecel is 2W bij een spanning van 7V. Om het vermogen verder op te krikken, kunt u meerdere laders parallel schakelen.

5: Beveiligingslamp

Met stip op één. Met zonne-energie alleen kunt u niet uw complete huis beveiligen, maar er bestaan wel middelen om u daarin te steunen. Een goed hulpmiddel dat vooral ter afschrikking goed dienst doet, is een felle lamp met ingebouwde bewegingsmelder. Overdag worden zowel lamp als bewegingsmelder middels een zonnepaneel opgeladen, zodat u er verder geen kosten aan heeft. Dit paneel kan op een afstand van 6 meter van de lamp geplaatst worden, zodat u de lamp ook op schaduwrijke plaatsen gehangen kan worden. ‘s Nachts zal de lamp aanspringen als zich binnen een bereik van 15m beweging voordoet. Niet alleen schrikt dit potentiële inbrekers af, het is ook nog eens handig als u ‘s avonds laat thuis komt.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Blog

Zonnepanelen werden door maar liefst 150.000 vlamingen geplaatst

februari 13, 2024

In dit artikel hebben we het over het opmerkelijke feit dat maar

Is het rendabel om zonnepanelen te nemen in 2024?

januari 15, 2024

Heb je je ooit afgevraagd of zonnepanelen nog steeds een rendabele investering

Verlaagd BTW-tarief op zonnepanelen, -boilers en warmtepompen

november 7, 2023

Goed nieuws voor iedereen die overweegt om zijn woning te verduurzamen! Sinds