Alles wat je moet weten over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

ZNShine solarZNShine solar? Ga je zonnepanelen kopen dan zijn er bepaalde classificaties in te vinden. Je onderscheidt meerdere Tier klassen. De Tier 1 klasse staat voor zonnepanelen die van zeer goeden huize komen. Het gaat om panelen die niet bepaald door een ‘eendagsvlieg’ zijn geproduceerd. De panelen zijn gemaakt door een fabrikant die zijn sporen verdiend heeft. De panelen zijn dan ook van een goede kwaliteit. Daarnaast gaat het om zonnepanelen die een goede garantie hebben. Ook wanneer het aankomt op de arbeidsvoorwaarden zit je goed bij een Tier 1 zonnepaneel. Zonnepanelen van ZNShine solar hebben een Tier 1 status. Het gaat om een merk wat in Duitsland is geproduceerd dus je koopt duidelijk Duitse degelijkheid.

*Tip: 

Benieuwd naar de exacte kostprijs van zonnepanelen? Vraag vrijblijvend in een keer offertes van lokale installateurs aan.

 

All black zonnepanelen met een laag vermogen

Zonnepanelen van ZNShine Solar zijn verkrijgbaar in een All Black versie. Het gaat om panelen die een vermogen hebben wat tussen de 190 en 205 Wattpiek zit. De panelen zijn daarmee wat minder geschikt voor een groot huishouden of voor een situatie waar een hoop stroom wordt gebruikt. Het zijn wel zeer geschikte panelen voor grote daken waar je op een betrouwbare manier energie wil opwekken. Daken waar het mooie uiterlijk van zonnepanelen een grote rol speelt zijn eveneens geschikt voor ZNShine solar zonnepanelen. De panelen zijn all black. Dat wil zeggen dat het gaat om panelen met een zwarte achtergrond. Verder zijn alle materialen die gebruikt zijn ook zwart. De panelen krijgen daardoor een mooi strak uiterlijk waardoor ze letterlijk een verrijking voor je huis zijn. Door het mooie strakke uiterlijk worden ze ook op andere plekken rondom het huis geplaatst waar een mooi zonnepaneel essentieel is.

 

Een positieve tolerantie

De zonnepanelen hebben een positieve tolerantie tot 3 procent. Dat wil zeggen dat het gaat om panelen die tot 3 procent meer energie leveren vergeleken met wat het label vertelt. Dat is goed nieuws aangezien veel producenten hun laboratorium rapporten zodanig oppoetsen dat de werkelijkheid een domper blijkt te zijn. De panelen van dit merk hebben dan ook , door hun mooie uiterlijk en door deze positieve tolerantie, een goede naam bij installateurs. Ze worden regelmatig geplaatst bij grote projecten.

 

Garantie op het product zelf

Je krijgt een garantie van 10 jaar op het product zelf, op de zonnepanelen dus. Dat geeft aan hoeveel vertrouwen de fabrikant heeft in zijn eigen product, goed voor jou om te weten. Verder krijg je een vermogensgarantie op de zonnepanelen. Na 10 jaar produceren de zonnepanelen nog 90 procent van hun oorspronkelijke vermogen. Na 25 jaar zullen de panelen nog 80 procent van het oorspronkelijke vermogen leveren. Dat is goed om te realiseren, temeer omdat er voorwaarden worden gesteld aan de zonnepanelen om van de garantie te profiteren. Zo moet je de installatie zonnepanelen laten installeren door een erkend en gecertificeerd installateur. Verder moet de installatie zonnepanelen iedere 2 jaar worden nagelopen. Daarbij wordt gekeken of de zonnepanelen geen haarscheurtjes vertonen .Verder wordt er gecontroleerd of de panelen geen beschadigingen hebben. Beschadigingen, haarscheurtjes maar bijvoorbeeld ook vuil zullen ervoor zorgen dat de zonnepanelen minder energie zullen gaan produceren dan dat er wordt gegarandeerd. Het is dus aan jou om jouw installatie zonnepanelen up to date te houden.

 

Weten hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt

De zonnepanelen van ZNShine Solar zijn geschikt om op woningen te worden geplaatst. Daarbij is het wel goed om te kijken hoeveel panelen je nodig hebt om te voorzien in jouw eigen energiebehoefte. Dat doe je aan de hand van een berekening. Je neemt het vermogen in Wp en vermenigvuldigt dit met factor 0,85. Voor zonnepanelen met een vermogen van 205 wattpiek kom je op een vermogen van 205 x 0,85 = 174,25 kilowattuur per zonnepaneel. Voor een verbruik van 2790 kilowattuur per jaar, een gemiddeld verbruik, heb je dan ook 16 zonnepanelen nodig. Dat maakt dit merk niet tot de eerste keuze om een woning van zonnepanelen te voorzien. Gaat het echter om een tuinhuisje, een zwembadpomp, een carport met zonnepanelen of nog een ander project waarop zonnepanelen moeten worden geplaatst, dan is het wellicht wel heel interessant om te investeren in dit merk.

 

Jouw subsidie op zonnepanelen

Ga je zonnepanelen kopen dan is het goed om te weten dat er een interessant voordeel valt te behalen. Je doet immers een relatief hoge investering en die wil je uiteraard zo snel mogelijk weer terug verdienen. Dat doe je onder andere door de BTW terug te vorderen die je hebt betaald bij de investering in de zonnepanelen. BTW terugvorderen bij de belastingdienst is een vorm van subsidie die je krijgt vanuit de overheid. Het scheelt jou 21 procent en is dus absoluut de moeite waard. Het is verder goed om te informeren of er meer subsidie valt te behalen voor jouw installatie zonnepanelen. Bij het verstrekken van subsidie vanuit de gemeente, sommige gemeenten doen dit namelijk, zal de Tier klasse van de zonnepanelen een belangrijke rol spelen. Men wil uiteraard wel dat jij duurzame zonnepanelen koopt.

Disclaimer: “Onze publicaties zijn louter informatief van aard en daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie is ontleend aan (openbare) bronnen op de datum van publicatie. Wij hebben géén commerciële band met partijen of merken die wij in onze publicaties noemen.”

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Blog

Biedt de opkomst van elektrische auto’s een nieuwe kans voor installateurs?

maart 27, 2024

De opkomst van elektrische auto’s is niet te stoppen. Met de wetenschap

Zonnepanelen werden door maar liefst 150.000 vlamingen geplaatst

februari 13, 2024

In dit artikel hebben we het over het opmerkelijke feit dat maar

Is het rendabel om zonnepanelen te nemen in 2024?

januari 15, 2024

Heb je je ooit afgevraagd of zonnepanelen nog steeds een rendabele investering