Alles wat je moet weten over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het Amerikaanse Spire Corporation kondigde vandaag aan dat hun 100% dochteronderming Spire Semiconductor een overheidssubsidie van $3.7 miljoen heeft gekregen voor de ontwikkeling en productie van zonnecellen met een rendement van maarliefst 42%. De subsidie werd verstrekt door het Amerikaanse National Renewable Energy Laboratory (NREL) en is goed voor 18 maanden werk.

“We zijn blij dat het NREL ons heeft gekozen voor deelname aan het Photovoltaic Incubator program, waarvan het hoofddoel een verkorting van de tijd tussen onderzoek en productie is. Onze nieuwe productietechnologie stelt ons in staat om recordbrekende zonnecellen te produceren tegen lagere kosten en met een hogere bterouwbaarheid,” aldus de manager van Spire Semiconductor, Edward D. Gagnon. De zonnecellen in kwestie, genaamd “Triathlon”, bestaan uit drie afzonderlijke lagen en zijn bedoeld voor toepassing op grote concentrerende zonnecentrales (zie afbeelding).

De directeur van Spire Corporation voegde toe, “Spire beweegt zich al 25 jaar binnen de fotovoltaïsche industrie. Ontwikkeling van deze cel brengt ons in een ideale positie om het optimale uit de groeiende markt voor zonnecellen voor toepassing op concentratoren te halen. De fabriek van Spire Semiconductor is voorzien van moderne technieken om deze cellen te produceren. We zijn van plan onze nieuwe serie ‘Trathlon’ concentrator zonnecellen zo snel mogelijk op de markt te brengen.” De dor het NREL toegekende subsidie zal ze daar zeker in helpen, wat grootschalige zonne-energie weer een klein stapje dichterbij brengt.


Blog

Biedt de opkomst van elektrische auto’s een nieuwe kans voor installateurs?

maart 27, 2024

De opkomst van elektrische auto’s is niet te stoppen. Met de wetenschap

Zonnepanelen werden door maar liefst 150.000 vlamingen geplaatst

februari 13, 2024

In dit artikel hebben we het over het opmerkelijke feit dat maar

Is het rendabel om zonnepanelen te nemen in 2024?

januari 15, 2024

Heb je je ooit afgevraagd of zonnepanelen nog steeds een rendabele investering