Alles wat je moet weten over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Gisteren is nabij het vliegveld van Denver, Colorado (Denver International Airport) een PV-systeem van 2 Megawatt in gebruik genomen. Het systeem, dat een oppervlakte van iets minder dan 30.000 vierkante meter heeft, zal per jaar zo’n 3 miljoen KWh (kilowattuur) aan schone energie opwekken. Het veld met zonnepanelen is geplaatst langs de weg naar de ingang van het vliegveld en laat zo aan iedereen zien dat de stad bezig is met het klimaat. Dankzij deze nieuwe zonne-installatie stoot het vliegveld op jaarbasis rond de 3 miljoen kg minder koolstofdioxide uit.

Bij de officiële ingebruikneming waren diverse prominenten aanwezig, waaronder de burgemeester van Denver en de directeurs van Sharp Solar Energy Solutions en Worldwater & Solar technologies group. Het systeem bestaat uit maarliefst 9200 zonnepanelen van Sharp die gedurende de dag de zon volgen om optimaal rendement te behalen. “Deze installatie bij het vliegveld van Denver past goed in ons plan zoveel mogelijk aan de uitstoot van koolstofdioxide te doen”, aldus burgemeester John Hickenlooper.

De directeur van het ontwerp- en installatiebedrijf WorldWater voegde daaraan toe dat hij “trots is dat een groot internationaal vliegveld als Denver International Airport deze reuzenstap richting zonne-energie neemt”. Het vliegveld heeft overigens de zonnepanelen zelf niet gekocht; deze zijn in eigendom van MMA renewable vetures. Het vliegveld koopt de nodige stroom van de MMA tegen een voordelig tarief. Het vliegveld is één van de pioniers die als eerste wil voldoen aan Colorado’s nieuwe energiestandaard. Volgens deze standaard moeten in 2020 alle grote instanties 20% van hun stroom uit een duurzame bron halen. DIA is het vijfde vliegveld van de Verenigde staten; ongeveer 50 miljoen pasagiers weten het op jaarbasis te vinden. In de passagiersterminal is een grote leerzame expositie over zonne-energie opgezet.


Blog

Biedt de opkomst van elektrische auto’s een nieuwe kans voor installateurs?

maart 27, 2024

De opkomst van elektrische auto’s is niet te stoppen. Met de wetenschap

Zonnepanelen werden door maar liefst 150.000 vlamingen geplaatst

februari 13, 2024

In dit artikel hebben we het over het opmerkelijke feit dat maar

Is het rendabel om zonnepanelen te nemen in 2024?

januari 15, 2024

Heb je je ooit afgevraagd of zonnepanelen nog steeds een rendabele investering