Alles wat je moet weten over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het Chinese bedrijf ZTE heeft afgelopen woensdag bekend gemaakt een mobiele telefoon ontwikkeld te hebben die puur en alleen maar op zonne-energie kan werken. Het zogenaamde ‘Coral-200-Solar’ toestel heeft een klein zonnepaneel op de achterkant gemonteerd, waarmee de accu zonder tussenkomst van het stroomnet opgeladen kan worden.

De ratio opladen / spraaktijd is ongeveer 4:1. Dat wil zeggen, met vier uur opladen kun je één uur bellen. Dat lijkt niet veel, maar vergeet niet dat de standbytijd van de gemiddelde mobiele telefoon veel langer is dan de spraaktijd. Daarnaast is dit een telefoon die ook in gebieden zonder elektriciteit, maar mét veel zon, zoals een groot deel van de derde wereld, gebruikt kan worden. “We schatten dat momenteel zo’n twee miljard mensen wereldwijd geen toegang hebben tot elektriciteit,” aldus ZTE general manager Wang Yong Zhong.

De telefoon wordt eerst gelanceerd in Papua-Nieuw Guinea, Samoa en Haïti; landen mét zon, maar zónder een goede, betrouwbare elektriciteitsvoorziening. Het is overigens niet de enige in zijn soort; ook Samsung probeert met zijn blue earth ook in te spelen op de – gelukkig – stijgende vraag naar duurzame producten. Met de steeds verder gaande ontwikkeling naar producten op zonne-energie.


Blog

Biedt de opkomst van elektrische auto’s een nieuwe kans voor installateurs?

maart 27, 2024

De opkomst van elektrische auto’s is niet te stoppen. Met de wetenschap

Zonnepanelen werden door maar liefst 150.000 vlamingen geplaatst

februari 13, 2024

In dit artikel hebben we het over het opmerkelijke feit dat maar

Is het rendabel om zonnepanelen te nemen in 2024?

januari 15, 2024

Heb je je ooit afgevraagd of zonnepanelen nog steeds een rendabele investering