Alles wat je moet weten over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Beveiligen van zonnepanelenBeveiligen van zonnepanelen? We leven in een tijd waarin het zaak is om je bezittingen goed te beschermen. Dat geldt ook voor kostbare zaken die aan de buitenkant van je huis zitten. Wanneer jij zonnepanelen hebt is het dan ook niet meer dan logisch dat je die wil beveiligen. Dit kan je doen met behulp van camera’s. We keken voor je naar de mogelijkheden om jouw zonnepanelen te beschermen tegen grijpgrage handen.

*Tip:

Benieuwd naar de exacte kostprijs van zonnepanelen? Vraag vrijblijvend in een keer offertes van lokale installateurs aan.

 

Waarom jij je zonnepanelen beschermt

Zonnepanelen zijn een kostbare investering. Zeker voor het modernste type betaal je een flink bedrag per stuk. We hebben voor je nagevraagd hoeveel je gemiddeld voor een installatie van 10 zonnepanelen met omvormer kwijt bent. We kregen de volgende offertes toegestuurd:

Wat voor model zonnepanelen koop je Wat is de maximale opbrengst per paneel Welke techniek wordt er gebruikt Wat is de prijs voor een installatie exclusief montage
Zonnepanelen van een van de eerste generaties 175 Wp Glaspanelen met chemicaliën en zonnecollectoren 3500 tot 4000 euro
Zonnepanelen van een latere generatie 275 Wp Silicium polykristallijn 5000 tot 6000 euro
Zonnepanelen van de derde generatie 400 Wp Silicium monokristallijn 6500 tot 7500 euro
Zonnepanelen van de nieuwste generatie 600 Wp Dubbelzijdig energie opwekken 7600 tot 9000 euro

Manieren om jouw zonnepanelen te beschermen

Je zonnepanelen kan je op meerdere manieren beschermen. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

  • Geen toegang verlenen tot jouw dak. De belangrijkste reden waarom er zaken van je dak worden gestolen is nog altijd dat jij dieven toegang geeft tot jouw dak. Dit doe je bijvoorbeeld via containers die buiten blijven staan waardoor inbrekers een opstapje kunnen maken om op je dak te komen. Door je containers niet in de buurt van je tuin of zelfs in je berging te zetten verleen jij de inbrekers geen toegang tot je dak.
  • Pas op met je sleutels. Sleutelbeheer is iets waar het nogal eens mis loopt. Wanneer jij voor de veiligheid een huissleutel onder een plantenbak hebt gelegd zal een inbreker daar het eerste gaan zoeken. Wanneer hij jouw huis binnen is zal hij weghalen wat er te halen valt. Wanneer jij heel dure zonnepanelen hebt weet je vrijwel zeker dat die ook het doelwit zijn. Sterker nog; aan jouw kostbare zonnepanelen te ziet weet een inbreker wat er te halen valt. Pas dus op met waar jij je reservesleutel bewaart.
  • Een goede vergrendeling. Jouw zonnepanelen moet je uiteraard goed vergrendelen wanneer je ze ophangt. Een installatie waarop ze nagenoeg los liggen is niet veilig tegen weersomstandigheden maar ook niet in geval van diefstal. Let er dus op dat de zonnepanelen op een veilige manier worden vergrendeld en vast gezet. Door gebruik te maken van speciale anti inbraak schroeven, ook wel 1 toer schroeven genaamd, weet je zeker dat inbrekers of dieven niet zomaar jouw zonnepanelen kunnen verwijderen.
  • Camera’s. Met camera’s heb je uiteraard altijd zicht op je dak en weet je wat er gebeurt. Camera’s zijn de meest omslachtige oplossing en ze kosten behoorlijk wat geld. We gaan daar straks verder op in.

Een beveiligingssysteem met camera’s bij jouw huis

Een beveiligingssysteem met camera’s is een oplossing om meerdere problemen tegelijk aan te pakken. Wanneer je dit wil gaan aanschaffen zal je een paar stappen moeten doorlopen.

  • Stap 1: Inventariseer. Inventariseer jouw behoefte aan beveiliging voordat je naar de winkel toe gaat. Kijk welke punten jij extra wil beveiligen in je huis. Denk daarbij aan de voor- en achterdeur van jouw huis maar ook aan plekken zoals je dak en je tuin. Maak een lijst zodat je weet wat je nodig hebt wanneer je naar de winkel toe gaat. Op die manier bepaal jij welk beveiligingssysteem op maat jij wil.
  • Stap 2: Kijk voor vergoeding. Wanneer jij veel kostbaarheden in je huis hebt is het goed om te weten dat je een gedeelte van jouw uitgave aan camera’s vergoed kan krijgen. De inboedel- en opstalverzekeraar heeft een pakket van eisen samengesteld. Dit is afhankelijk van het postcodegebied waarin jouw woont en de waarde van jouw inboedel. Je krijgt, wanneer jouw huis met beveiliging voldoet aan een aantal punten, een maandelijkse korting op jouw inboedel verzekering.
  • Stap 3: Met of zonder meldkamer. Een alarminstallatie kan je laten aanleggen met of zonder meldkamer abonnement. In het geval van een meldkamerabonnement wordt er gelijk ingegrepen wanneer er onraad is bij jouw huis. Schaf je aan zonder meldkamerabonnement dan zal je zelf hulpdiensten moeten inschakelen in geval van onraad. De keuze is aan jou.
  • Stap 4: Zelf installeren of laten installeren. Bij een alarminstallatie met camera’s kan je ervoor kiezen om deze zelf te installeren. Je kan ook de keuze maken voor laten installeren. Bij de tweede optie zal iemand van het beveiligingsbedrijf zelf jouw dak op klimmen. In dat geval weet je zeker dat jouw installatie zonder storingen zal functioneren.

Subsidie voor een camera systeem

Laat je een camera systeem aanleggen op je dak dan is het goed om te weten of er subsidie voor is. Je kan denken aan de volgende subsidies:

  • Premie vermindering via je verzekering. Die omschreven we al eerder.
  • Subsidie vanuit de gemeente. Is er een inbraakgolf aan de gang dan zijn gemeentes soms geneigd om jou een subsidie te geven voor het beveiligen van jouw huis. Informeer daarnaar. Het verschilt per gemeente maar kan behoorlijk wat opleveren.
  • Bedrijfskosten. Schaf je het camera systeem zakelijk aan, dan valt het onder de noemer bedrijfskosten. Je investeert in je bedrijfspand. Jij kan in dat geval de investering terugvorderen.

Betaal niet teveel

Teveel betalen voor zonnepanelen is een no go. He is dan ook van het grootste belang dat je eerst offertes opvraagt. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt gelijk meerdere prijsopgaven in je mailbox. Dat levert je direct een voordeel op wat kan oplopen tot 20 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Blog

Biedt de opkomst van elektrische auto’s een nieuwe kans voor installateurs?

maart 27, 2024

De opkomst van elektrische auto’s is niet te stoppen. Met de wetenschap

Zonnepanelen werden door maar liefst 150.000 vlamingen geplaatst

februari 13, 2024

In dit artikel hebben we het over het opmerkelijke feit dat maar

Is het rendabel om zonnepanelen te nemen in 2024?

januari 15, 2024

Heb je je ooit afgevraagd of zonnepanelen nog steeds een rendabele investering