Alles wat je moet weten over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

90 Wp Zonnepanelen90 Wp Zonnepanelen? Zonne-energie is het middel van de toekomst. Waar je niet bij stil staat als je zonnepanelen gaat kopen is dat er met de productie van zonnepanelen een hoop CO2 het milieu in wordt gestoten. Het produceren van zonnepanelen is iets waarbij het milieu behoorlijk wordt belast. Tegenwoordig is er een nieuw type zonnepaneel in opkomst; het paneel wat gemaakt is van organisch materiaal. We keken naar dit paneel. Is dit de ultieme oplossing of toekomstmuziek?

*Tip:

Benieuwd naar de exacte kostprijs van zonnepanelen? Vraag vrijblijvend in een keer offertes van lokale installateurs aan.

 

Merken die dit verkopen

Je vindt dit type panelen bij onder andere de volgende leveranciers:

  • CSG
  • Trunsun.

De achterliggende reden hiervan is dat het een type paneel is wat nog in de experimentele fase zit. Het wordt al wel verkocht, maar doordat de vraag niet hoog is wordt het paneel nauwelijks gemaakt. Andere merken en leveranciers zijn dan ook nog behoorlijk terughoudend met het leveren van dit vermogen paneel.

De kosten van een zonnepaneel van 90 Wp

Wie op zoek gaat naar een zonnepaneel met een vermogen van 90 Wp komt erachter dat het een oplossing is die je echt via de installateur zal moeten aanschaffen. Er staat geen prijs van dit zonnepaneel op het internet vermeld. Je zal dus bij de installateur een prijsopgave moeten aanvragen voor dit type paneel. Je komt er dan al snel achter dat een laag vermogen in dit geval niet gekoppeld is aan een lage prijs. Voor een paneel met een relatief laag vermogen zal je een flink bedrag moeten neertellen.

 

Het rendement van de zonnepanelen

Om het rendement van zonnepanelen te berekenen ga je naar een tool op het internet. Je vult er onder andere de volgende gegevens in: het vermogen van een paneel, het aantal panelen, de aanschafprijs van de installatie, het energieverbruik van jouw huishouden, de windrichting van het dak, het type dak en de hellingshoek van de panelen. Je komt bij dit vermogen panelen uit op een terugverdientijd die tegen de 16 a 18 jaar aan loopt. Dit is uiteraard heel erg lang, zeker wanneer je het

vergelijkt met de panelen die vervuilend zijn met een veel hoger vermogen. De overheid doet er dan ook alles aan om de terugverdientijd terug te dringen naar 7 jaar.

De voordelen van 90 Wp zonnepanelen

  • Geen belasting voor het milieu. De zonnepanelen worden klimaatneutraal geproduceerd. Dat houdt in dat er geen schadelijke CO2 het milieu in wordt gestoten, en dat ook op de langere termijn het milieu wordt ontzien. Je hebt een duurzame oplossing.
  • Ook na de levensduur beter. Zonnepanelen moeten door een recycle proces heen naderhand, waarbij een hoop schadelijke stoffen vrij komen. Bij panelen gemaakt van organisch materiaal is dit een stuk minder schadelijk. De materialen kunnen gemakkelijk worden afgebroken.

De nadelen van 90 Wp zonnepanelen

  • Te laag rendement om praktisch te zijn. De panelen hebben een zeer laag rendement. Daardoor zijn ze bij lange na niet voldoende om energie voor een heel huishouden te leveren. Je moet dus nog een hoop extra energie afnemen, en dat gaat ten koste van het milieu.
  • Geen resultaten op de lange termijn bekend. Het gaat om een redelijk recent type panelen. Er zijn alleen laboratorium testen bekend van de producent maar de testen in de realiteit ontbreken nog. Daardoor kan men geen prognoses of echte garanties geven over het functioneren van dit paneel.

Waar koop je deze zonnepanelen

Je koopt deze zonnepanelen via de installateur. Wil je organisch materiaal zonnepanelen, dan moet je naar een specialist gaan die klimaat neutrale oplossingen biedt. Op die manier weet je heel zeker dat je een geschikt systeem voor op jouw dak kan kopen. Kies een gecertificeerde installateur. Die is in staat om een installatie te plaatsen die brandveilig is en die daarnaast het uiterste uit de panelen haalt. Kies daarnaast voor een lokale installateur. Die zal het laagste bedrag aan kilometerkosten berekenen en daarnaast zal hij snel bij jou aan de slag kunnen.

 

Eerst offertes voor je tot aanschaf overgaat

Voordat je zonnepanelen koopt is het advies om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met de onderstaande button. Je ontvangt gelijk vrijblijvend een aantal offertes om te vergelijken. Die offertes vergelijk je op de onderstaande punten:

  • Vergelijk de materiaalkosten. Daaronder vallen niet alleen de zonnepanelen maar ook de omvormer en het materiaal voor de installatie en montage.
  • Vergelijk het arbeidsloon. Daaronder vallen de tarieven van de gecertificeerde en lokale installateur.
  • Vergelijk alleen de prijzen die inclusief de BTW zijn weergegeven. Dit is voor de transparantie.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Blog

Biedt de opkomst van elektrische auto’s een nieuwe kans voor installateurs?

maart 27, 2024

De opkomst van elektrische auto’s is niet te stoppen. Met de wetenschap

Zonnepanelen werden door maar liefst 150.000 vlamingen geplaatst

februari 13, 2024

In dit artikel hebben we het over het opmerkelijke feit dat maar

Is het rendabel om zonnepanelen te nemen in 2024?

januari 15, 2024

Heb je je ooit afgevraagd of zonnepanelen nog steeds een rendabele investering