Alles wat je moet weten over zonnepanelen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

327 Wp Zonnepanelen327 Wp Zonnepanelen? Zonnepanelen zijn er in heel veel standaard maten. Daarnaast zijn er een aantal producenten die tussenmaten leveren. Een duidelijk voorbeeld van zo’n tussenmaat is 327 Wp. Dit is een vermogen wat door een zonnepaneel wordt geleverd wat experimenteel is uitgevoerd. Het gaat om een paneel wat op een aantal punten verbeterd is, en wat daardoor aantrekkelijker is voor de particuliere en zakelijke consument. We keken naar een aantal eigenschappen van dit paneel.

*Tip:

Benieuwd naar de exacte kostprijs van zonnepanelen? Vraag vrijblijvend in een keer offertes van lokale installateurs aan.

 

Het merk wat dit paneel uitvoert

Dit paneel wordt enkel geproduceerd door Sunpower. Het gaat dan om de zogeheten E-series. Deze panelen zijn gemaakt in een alternatieve uitvoering. Men is vooralsnog de enige producent die dit vermogen zo levert. Wel zijn er meerdere zonnepanelen met een vermogen van 325 Wp wat in de praktijk meer blijkt te produceren. Een positieve tolerantie van + 2 Wp is niet ongebruikelijk.

De kosten van dit paneel

Sunpower is een producent die de prijs van dit experimentele paneel niet heeft prijsgegeven. Wanneer je dit vermogen op je dak wil gaan leggen moet je naar een installateur die voor jou een totale prijs zal berekenen. De prijs zal in dat geval bestaan uit de kosten van de zonnepanelen zelf, de omvormer, de installatiematerialen en de montagematerialen. Daarbij moet je er rekening mee houden dat je naar verhouding meer betaalt voor dit paneel. De reden is heel eenvoudig. De panelen worden in een zeer beperkte oplage gemaakt waardoor er een schaarste optreedt. Daar betaal je helaas voor.

Het rendement van dit paneel

Als je zonnepanelen gaat kopen is het goed om te weten in hoeveel jaar je de investering zal terugverdienen. Je kan dat berekenen aan de hand van een tool die je op het internet terugvindt. Daarbij moet je de volgende gegevens invullen: het rendement per paneel, het aantal panelen, de prijs van de totale installatie, de richting waarin jouw dak is gebouwd, het type dak, de hoek waarin de panelen zijn opgesteld, jouw verbruik en beperkende factoren. De terugverdientijd bij deze panelen zal tussen 11 en 13 jaar liggen. Dat is een combinatie van het hogere rendement en een iets hogere prijs per paneel.

De voordelen van 327 Wp

  • Een beter vermogen per paneel. De panelen uit de Sunpower E-serie hebben een bewezen beter vermogen per paneel. Dat heeft als voordeel dat je de panelen snel terugverdient en dat ze na de terugverdientijd hun geld meer dan waard blijven.
  • Een beter energielabel voor je huis. Zonnepanelen met een hoger rendement zorgen gelijk voor een veel beter energielabel voor je huis. Ze zorgen ervoor dat jouw huis meer waard wordt. Daarnaast krijg je een subsidie op de zonnepanelen waardoor je niet alleen voor de kosten van de investering staat.

De nadelen van 327 Wp

  • Nog geen bewezen resultaat op de lange termijn. De panelen van dit vermogen worden nog niet lang genoeg geproduceerd om met zekerheid de resultaten op de lange termijn te kunnen doorgeven. Je moet het dus doen met laboratorium resultaten.
  • Kostbaar materiaal. Er is gebruik gemaakt van koper voor de onderplaat. Dat maakt de panelen kwetsbaarder voor koperdieven. Daarnaast zijn ze er een stuk duurder door bij de aanschaf.

Waar koop je de panelen

Je kan deze panelen kopen bij een installateur die de panelen van Sunpower in zijn assortiment heeft. Kies altijd voor een gecertificeerde installateur. Die herken je aan het Zonnekeur keurmerk. Een gecertificeerd installateur zal altijd het uiterste uit jouw installatie halen. Daarnaast is hij in staat om een brandveilige installatie op te leveren. Denk er ook aan dat je een lokaal installateur kiest. Deze is sneller bij jou, en hij zal veel lagere kilometerkosten berekenen.

 

Eerst offertes vergelijken

Voordat je tot aanschaf overgaat is het advies om altijd eerst offertes op te vragen. Dit doe je met onderstaande button. Je ontvangt dan meerdere prijsopgaven die je naast elkaar legt. Je vergelijkt ze op de volgende punten:

  • Vergelijk de kosten van materiaal in de breedste zin van het woord. Daaronder verstaan we dat je de kosten van de panelen en de omvormer vergelijkt, maar ook de kosten van het materiaal voor installatie en montage.
  • Vergelijk de hoogte van het arbeidsloon. Daaronder vallen de tarieven van gecertificeerde installateurs.
  • Vergelijk alleen de prijzen die inclusief de BTW zijn weergegeven. Dit is voor de transparantie van de vergelijking.
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Blog

Biedt de opkomst van elektrische auto’s een nieuwe kans voor installateurs?

maart 27, 2024

De opkomst van elektrische auto’s is niet te stoppen. Met de wetenschap

Zonnepanelen werden door maar liefst 150.000 vlamingen geplaatst

februari 13, 2024

In dit artikel hebben we het over het opmerkelijke feit dat maar

Is het rendabel om zonnepanelen te nemen in 2024?

januari 15, 2024

Heb je je ooit afgevraagd of zonnepanelen nog steeds een rendabele investering