Zonnepanelen Essent

Nu energie steeds duurder wordt kiest Nederland massaal voor energie van de zon. Dat is een manier om je huis te voorzien van stroom terwijl je nagenoeg niks meer van het energiebedrijf nodig hebt. Essent is een energiemaatschappij die niet alleen energie levert aan zijn klanten maar ook zonnepanelen aanbiedt. Wanneer jij gaat kijken bij Essent kom je dan ook hun aanbiedingen tegen. We keken voor jou naar de aanbiedingen van Essent. Ook keken we naar manieren om subsidie te krijgen op de zonnepanelen via deze aanbieder.

Hoeveel betaal je voor de zonnepanelen bij Essent

Wat voor zonnepanelen koop je Wat is het vermogen Wat is de prijs
Zonnepanelen Basis 275 Wp Netto, prijs is exclusief de BTW weergegeven, tussen 4060 en 4065 euro
Zonnepanelen Comfort 300 Wp Netto, prijs is exclusief de BTW, tussen 4450 en 4470 euro
Zonnepanelen Premium 330 Wp Netto, prijs is exclusief de BTW, tussen 5770 en 5780 euro


Redenen waarom jij je zonnepanelen bij Essent zou kopen

Zonnepanelen kan je op heel veel plekken kopen; van de bouwmarkt tot het woonwarenhuis, je kan de panelen overal bestellen. Toch zijn er meerdere redenen waarom jij zou kiezen voor de service van Essent. We hebben een aantal zaken voor je op een rij gezet.

  • Essent kent zijn klanten. Ben jij al klant bij Essent, dan heeft dat absoluut zijn voordelen. Het is in dat geval wel heel aantrekkelijk om zonnepanelen via deze leverancier te kopen. Ga je zonnepanelenkopen bij deze leverancier dan geeft het jou een aantal vormen van gemak. De eerste vorm van gemak is heel duidelijk. Men is bekend met jouw huishouden en met je verbruik. Op grond daarvan kan men voor jou een berekening maken wat voor zonnepanelen je nodig hebt. Er wordt dan gekeken naar het vermogen van de zonnepanelen wat is uitgedrukt in een aantal Wp. We noemen dat Watt piek. Gebruikt jouw huishouden naar verhouding minder stroom dan gemiddeld dan is het zonnepanelen basis pakket voor jou meer dan genoeg. Ook wanneer je maar met één a twee personen bent is dit het pakket wat je nodig hebt. Gebruik je gemiddeld dan is het pakket comfort een betere keuze. De zonnepanelen hebben een hoger vermogen waardoor ze meer energie uit de zon halen. Wanneer jouw huishouden groter is, of wanneer je meer energie verbruikt om een andere reden is het pakket Premium de juiste keuze. Samen met de vertegenwoordiger van Essent kijk je naar jouw huidige verbruik en aan de hand daarvan kies je het pakket wat bij jouw situatie past. Zo doe je nooit een miskoop.
  • Bovengemiddelde kwaliteit bij een betrouwbare leverancier. De zonnepanelen die je in webwinkels ziet zijn vaak een stuk goedkoper dan de panelen die Essent aanbiedt. De reden hiervan is de kwaliteit. De panelen in de webwinkel hebben doorgaans een vermogen van 275 Wp. Dat is de standaard, maar bij Essent hebben we het dan over het laagste vermogen wat je kan krijgen. Wil je zonnepanelen met een hoger vermogen dan kom je doorgaans uit in de prijsklasse die Essent jou ook levert. In dat geval koop je ze bij de webwinkel tegen omstandigheden die niet echt aantrekkelijk zijn. Een webwinkel kan failliet gaan waarmee in veel gevallen jouw recht op garantie vervalt. De kans dat een energiebedrijf failliet gaat is nagenoeg nihil. De zonnepanelen kopen via Essent is dan ook een verantwoorde keuze.
  • Geen lastige termen. Essent spreekt de klant graag aan in duidelijke termen. Men maakt geen lastig verhaal tijdens de verkoop waardoor jij exact weet wat je in huis haalt en wie er op jouw dak loopt om de panelen te plaatsen. Zonnepanelen bij Essent zijn dan ook net zo duidelijk en begrijpelijk als de logica er achter.

Jouw subsidie is bekend

Zonnepanelen zijn een kostbare investering. Het is niet meer dan logisch dat je er van de overheid een subsidie op krijgt. Men wil immers niets liever dan zoveel mogelijk huishoudens van de grijze stroom af hebben. Daarom geeft de overheid een aantal vormen van subsidie die we voor je op een rij hebben gezet.

  • Jij krijgt je betaalde BTW terug. Ga je zonnepanelen kopen dan zal er over de prijs van de panelen altijd nog BTW worden berekend door de leverancier. Die BTW bedraagt 21 procent van de prijs van de zonnepanelen. Die betaalde BTW krijg je terug van de overheid. Je vraagt dat voordeel aan over het jaar waarin je de belastingaangifte doet. Op die manier heb je in het jaar na de aanschaf nog een voordeel van een behoorlijk bedrag. Let op: Essent vermeldt op de website de prijzen al na de aftrek van deze BTW. Daardoor lijkt het alsof hun zonnepanelen een stuk goedkoper zijn dan die van de concurrent terwijl het gaat om een prijs exclusief de BTW. Het is goed om dit bij het vergelijken in de gaten te houden.
  • Laat de zon meer werk doen. Bij een installatie van Essent schaf je de panelen aan om elektriciteit op te wekken. Je kan er echter voor kiezen om als aanvulling daarop een zonneboiler te kopen. Dit apparaat sluit je aan op je zonnepanelen. Het zorgt ervoor dat er warm tapwater en warm water voor je leidingen komt zonder dat er aardgas voor nodig is. Op deze aanschaf krijg je eveneens een subsidie omdat je een alternatieve warmwatervoorziening aanschaft. De hoogte van de subsidie heeft te maken met de hoogte van het rendement van de zonneboiler en de aanschafprijs.

Ga niet teveel betalen

Zonnepanelen aanschaffen is een investering die je niet zomaar onbezonnen moet gaan doen. Het is dan ook goed om eerst de prijzen te vergelijken. Dat doe je aan de hand van de onderstaande button. Je ontvangt gelijk een aantal offertes die je vergelijkt op de volgende zaken:

  • De offerte moet all-in zijn. Accepteer nooit een onvolledige offerte. De prijzen voor het geleverde materiaal, het eventueel benodigde materieel voor de plaatsing en het arbeidsloon voor het plaatsen moeten op de offerte staan.
  • De prijzen moeten inclusief de BTW zijn. De prijzen zoals Essent ze adverteert op de website zijn exclusief BTW. Houd er rekening mee dat je voor de transparantie alleen prijzen vergelijkt die inclusief de BTW zijn.

Gratis offertes in je mailbox?

Zonnepanelen kopen? Vergelijk offertes! Krijg beter inzicht in de prijzen en de mogelijkheden. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier, en ontvang vrijblijvend offertes in je mailbox.